Siteler için komite kuruluyor
Başkent’in mobilyacılık sektörünün kalbi Siteler’i yeniden aktif hale getirecek çözüm yollarını arayıp ortaya koymak üzere komite kuruluyor.
ANKARA (Anayurt)- ATO ve ASO Mobilya Komitelerinin Müşterek Toplantısı Ankara Sanayi Odası’nda yapıldı. Siteler’i yeniden aktif hale getirmek için çalışma yürüten Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Ankara Sanayi Odası’na (ASO) çözüm önerisi Ankara Milletvekili Emrullah İşler’den geldi. İşler’in önerisi üzerine Siteler için çalışma yapmak üzere ATO ve ASO’nun birlikte bir komite kurmasına karar verildi.
TOBB Türkiye Mobilya Ürünleri Meclisi Başkanı ve ASO Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Ata, Siteler’i yeniden canlandırmak amacıyla iki odanın komitelerini bir araya getirdiklerini belirterek, Siteler konusunda hazırlanan çalışmalar hakkında ön bilgi verdi.
BU HALİYLE BIRAKILIRSA SİTELER CAN ÇEKİŞİR
Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da konuşmasında, Siteler’in mobilya üretiminde ve ticaretinde Türkiye’nin kalbi konumundayken, dünyanın birçok ülkesine mobilya ihraç ederken zamanla İstanbul, Bursa gibi illerin gerisinde kaldığını söyledi. Siteler’de çözüm ararken insan faktörünü göz önünde bulundurmak gerektiğine dikkat çeken Baran, dönemin Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiyaki’nin imza attığı Hamamönü projesini örnek gösterdi. Baran, Tiryaki’nin risk alarak ortaya bir eser koyduğunu söyledi. Baran, “2 bin kişiyi biraraya getirip gönül birliği oluşturulursa yol alınabilir. Ya rızaları alıp bu işe girişmek lazım ya da Veysel Başkanın yaptığı gibi risk almak lazım. Bu haliyle bırakılırsa Siteler can çekişir” dedi.
İŞLER’DEN KOMİTE KURMA ÖNERİSİ
Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler yaptığı konuşmada, sunumlarda geçen verilere değinerek “Şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz lazım” dedi. Değişim dönüşümün yakalanamaması durumunda Siteler’in tamamen biteceğini kaydeden İşler, “Bu konuda ATO’ya ve ASO’ya büyük görev düşüyor. Siteler’le ilgili çalışma yapmak üzere bir komite kurmamız lazım” diye konuştu.
İşler’in Siteler için çalışma yapmak üzere komite kurulması önerisi ATO ve ASO tarafından olumlu karşılandı ve komite kurmak üzere çalışma yapılması kararı alındı. Toplantıda, Siteler için hazırlanmış iki ayrı proje de üyelere sunuldu.
![]() |
ÖNCEKİ HABER | SONRAKİ HABER | ![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
Bu haber henüz yorumlanmamış...