Golcüler derbiyi bekliyor

Beşiktaş'ta Cyle Larin, Vincent Aboubakar; Galatasaray'da ise Mbaye Diagne ve Younes Belhanda takımlarının en büyük kozları olacak. Siyah-beyazlı ekipte Larin 11, Aboubakar 9 gol atarken. Sarı-Kırmızılı ekipte ise Diagne 9 ve Belhanda 5 gol kaydetti.

İSTANBUL- Süper Lig'in 19. haftasında Vodafone Park'ta oynanacak derbi maçta karşı karşıya gelecek Beşiktaş ve Galatasaray'da golcülerin rekabeti yaşanacak. Siyah-beyazlı ekipte bu sezon Cyle Larin ve Vincent Aboubakar, Galatasaray'da ise Mbaye Diagne ve Younes Belhanda, takımlarının golcüleri olarak dikkati çekiyor. Beşiktaş'ın santrforlarından Larin 11, Aboubakar ise 9 gol attı. Galatasaray'da ise Diagne 9 ve Belhanda 5 gol kaydetti. Süper Lig'de 39 golü bulunan Beşiktaş'ta Larin-Aboubakar ikilisi 20 gollük katkı yaptı. Rakip fileleri 34 kez havalandıran Galatasaray'da ise Diagne ve Belhanda, 14 kez gol sevinci yaşadı.

LARİN İÇ SAHADA ÇOK ETKİLİ

Beşiktaş'ta Larin, bu sezon takımı adına ligde en çok gol atan oyuncu oldu. Siyah-beyazlı ekipteki ilk yıllarında beklentileri karşılayamayan ve geçen sezonu kiralık olarak Belçika'da geçiren Larin, bu sezon ise teknik direktör Sergen Yalçın'ın en büyük kozu olarak dikkati çekiyor. Larin, Süper Lig'de görev aldığı 16 maçta fileleri 11 kez havalandırdı.

DİAGNE DEPLASMANDA ETKİLİ

Galatasaray'ın en golcü oyuncusu Diagne, deplasmanda daha etkili performans sergiledi. Diagne, ligde attığı 9 golün 6'sını deplasmanda kaydetti. Görev aldığı son 7 maçın 6'sında fileleri havalandırmayı başaran sarı-kırmızılı oyuncu, takımının Çaykur Rizespor'u deplasmanda 4-0 yendiği karşılaşmada hat-trick yaptı.

14 Oca 2021 - 17:14 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Anayurt Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Anayurt Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Anayurt Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Anayurt Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.