Temiz çevre için gönüllü buluşma

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Let’s Do It Türkiye (Haydi Yapalım Derneği) iş birliğiyle ‘Dünya Temizlik Günü’nde gerçekleşen temizlik etkinliğinde “Çevreyi kirletmeyelim, doğayı koruyalım” mesajı verildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Let’s Do It Türkiye (Haydi Yapalım Derneği) iş birliğiyle ‘Dünya Temizlik Günü’nde gerçekleşen temizlik etkinliğinde “Çevreyi kirletmeyelim, doğayı koruyalım” mesajı verildi.
Büyükşehir Belediyesi, her yıl Dünya Temizlik Günü’nde düzenlenen farkındalık etkinliğini bu yıl Let’s Do It Türkiye (Haydi Yapalım Derneği) iş birliğiyle ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla
gerçekleştirdi.
Dünya Temizlik Gününde binlerce gönüllü ile yüzlerce temizlik noktasında temizlik yapılan bu özel günde Eskişehir’de de Sümerpark ve Porsuk Çayı çevresinde temizlik çalışması gerçekleştirildi.
Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi ve Let’s Do It Türkiye görevlileri ile Tema ve Kızılay gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşundan temsilciler katıldı. Bilinçsiz tüketimin olumsuz getirisi olan çöp körlüğüne dikkat çeken gönüllüler, atık farkındalığı oluşturmak için pet şişe, izmarit, poşet gibi doğada uzun yıllar kalan ve çevreye ciddi zararları olan atıkları çuvallara topladı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de tekneyle Porsuk Çayı’na atılan çöpleri toplama çalışması gerçekleştirdi.
Herkesi doğaya saygılı olmaya davet eden gönüllüler, plastik, cam, pil gibi atıkların doğada yüzyıllarca yok olmadığına dikkat çekerek, “Dünyamız bizi uyarıyor ama biz kirletmeye devam ediyoruz. Atık konusu çok önemli bir konu. Tüm bireyler olarak daha fazla duyarlı olmalıyız” dediler.

18 Eyl 2023 - 15:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Anayurt Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Anayurt Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Anayurt Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Anayurt Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.