"Esnafa verilen hazine teşviki yükseltilmeli"
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkarlarımızın ödediği sigorta prim tutarları her yıl asgari ücrete bağlı olarak artıyor
ANKARA (Anayurt) Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkarlarımızın ödediği sigorta prim tutarları her yıl asgari ücrete bağlı olarak artıyor. Öyle ki son 5 yılda esnafın ödediği sigorta primleri yüzde 78 arttı. Esnaf ve sanatkarlarımızın sosyal güvenlik prim yükü hafifletmek için yüzde 5’lik hazine teşviki artırılmalı" diye konuştu.
Palandöken, esnaf ve sanatkarlara sağlanacak kolaylığın doğrudan ekonomiye yansıyacağını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Esnaf ve sanatkarımız, brüt asgari ücretin yüzde 34,5 oranındaki sigorta primlerini ödemekte güçlük çekiyor. Bağ-kurlu esnaf ve sanatkarımızın yüzde 5 hazine teşvikiyle birlikte 2016 yılında ödediği en düşük sigorta prim tutarı 485 TL idi. Şu anda yine yüzde 5’lik hazine teşvikiyle birlikte esnafımızın ödediği sigorta primi yüzde 78 artarak 868 TL oldu.
Esnafımız her yıl neredeyse sermayesi kadar sigorta primi ödüyor. Kira veren, stopaj ödeyen ve yanındaki işçinin maaşını veren esnafımıza bu yükler ağır geliyor. Esnafımızın sırtındaki sigorta primi yükü bir an önce hafifletilmeli"
![]() |
ÖNCEKİ HABER | SONRAKİ HABER | ![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
Bu haber henüz yorumlanmamış...